Wspaniałe, domowe ciasteczka z trzech składników: bananów, płatków osianych i maku. Dla aromatu cynamon, wspaniale współgra ze smakiem bananów i gotowych wyłożonych już na paterze ciasteczek. Muszę przyznać, że w naszym domu uwielbiamy takie domowe zdrowe przekąski, siadamy z nimi przed tv, rozmawiamy słuchając radia popijając do tego aromatyczną gorącą herbatę. Jest smacznie, domowo i po naszemu 😉
Dziś ciasteczka owsiane z bananami i makiem aromatyzowane cynamonem, pyszne, nasze!
Składniki:
- 3 dojrzałe średnie banany
- szklanka 300 ml płatków owsianych błyskawicznych
- 2 łyżeczki maku
- szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Banany rozgniatam dobrze widelcem, dodaję płatki, mak i cynamon, dobrze mieszam łyżką, potem ręką. Formuję kulki, lekko spłaszczam.
Układam na papierze do pieczenia. Piekę w 180 C przez 20 minut grzaniem góra plus dół bez termoobiegu.
Ciasteczka owsiane z bananami gotowe!