Nazwa tej przekąski jest dłuższa niż jej przygotowanie 🙂 🙂
Wystarczy opakowanie ciasta francuskiego, jajko, posypka z maku i siemienia lnianego, chwilę czasu, chęci i rozgrzany piekarnik. Wspaniale chrupiące małe kwadraciki z ciasta francuskiego posypane makiem i siemieniem lnianym gotowe! 😉
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- 1 jajko
- szczypta soli
- mak i siemię lniane do posypania
Przygotowanie:
Ciasto kroimy na małe kwadraty – urosną jeszcze nieco w piekarniku.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem ze szczyptą soli. Posypujemy makiem i siemieniem lnianym.
Pieczemy bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika w temp. 180C do złocistego koloru – kilka minut.
Maczajcie je w dipach, chrupcie do ulubionego filmu 😉 Smacznego 🙂