Francuskie kwadraciki z makiem i siemieniem lnianym

Nazwa tej przekąski jest dłuższa niż jej przygotowanie 🙂 🙂

Wystarczy opakowanie ciasta francuskiego, jajko, posypka z maku i siemienia lnianego, chwilę czasu, chęci i rozgrzany piekarnik. Wspaniale chrupiące małe kwadraciki z ciasta francuskiego posypane makiem i siemieniem lnianym gotowe! 😉

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • mak i siemię lniane do posypania

Przygotowanie:

Ciasto kroimy na małe kwadraty – urosną jeszcze nieco w piekarniku.

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem ze szczyptą soli. Posypujemy makiem i siemieniem lnianym.

Pieczemy bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika w temp. 180C do złocistego koloru – kilka minut.

Maczajcie je w dipach, chrupcie do ulubionego filmu 😉 Smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *