Świetna przekąska, którą dość szybko możecie przygotować dla znajomych, na domówkę, imprezę sylwestrową. Do tego bardzo ładnie się prezentuje, a je się też oczami 😉
Bardzo ją lubię, komponuje się świetnie z sałatami i domowymi dipami. Wytrawna, smakuje np. do wina. Możecie ją podawać na ciepło lub zimno.
Udanej zabawy Sylwestrowej i smacznego przywitania Nowego Roku 2018! ♥ 🙂 😉
Składniki:
- 1 cukinia
- 200 g twarogu półtłustego
- 3 suszone pomidory
- garść czarnych lub zielonych oliwek – w zależności, które Wam bardziej smakują, może być też mix
- odrobina soli
- pieprz
- olej do smażenia
Wykonanie:
Umytą cukinię przekrój na pół i małą łyżeczką dobieraj się do niej z każdej strony wydrążając środek. W miseczce wymieszaj twaróg z drobno posiekanymi suszonymi pomidorami i oliwkami, wymieszaj dokładnie. Faszeruj cukinię, którą następnie krój w plastry.
Na rozgrzanym oleju smaż krążki cukinii na rumiano, odsącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Można podawać też na zimno i maczać w dipie, np. pomidorowym.
Super pomysł na przekąskę! 😊
Fajna przekąska na stół 🖒🖒🖒