Krążki cukinii faszerowane twarogiem, oliwkami i suszonymi pomidorami

Świetna przekąska, którą dość szybko możecie przygotować dla znajomych, na domówkę, imprezę sylwestrową. Do tego bardzo ładnie się prezentuje, a je się też oczami 😉

Bardzo ją lubię, komponuje się świetnie z sałatami i domowymi dipami. Wytrawna, smakuje np. do wina. Możecie ją podawać na ciepło lub zimno.

Udanej zabawy Sylwestrowej i smacznego przywitania Nowego Roku 2018! ♥ 🙂 😉

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 200 g twarogu półtłustego
  • 3 suszone pomidory
  • garść czarnych lub zielonych oliwek – w zależności, które Wam bardziej smakują, może być też mix
  • odrobina soli
  • pieprz
  • olej do smażenia

Wykonanie:

Umytą cukinię przekrój na pół i małą łyżeczką dobieraj się do niej z każdej strony wydrążając środek. W miseczce wymieszaj twaróg z drobno posiekanymi suszonymi pomidorami i oliwkami, wymieszaj dokładnie. Faszeruj cukinię, którą następnie krój w plastry.

Na rozgrzanym oleju smaż krążki cukinii na rumiano, odsącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Można podawać też na zimno i maczać w dipie, np. pomidorowym.

2 odpowiedzi na “Krążki cukinii faszerowane twarogiem, oliwkami i suszonymi pomidorami”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *