Na kanapki, na krakersy jako przekąska. Zdrowy pomysł na śniadanie, podwieczorek, przegryskę w ciągu dnia na bagietkę.
Taką pastę podaję najczęściej na chrupiących grzankach, dekoruję czymś świeżym zielonym i serwuję!
Składniki:
- 3 dojrzałe awokado
- 100 g koziego sera
- łyżeczka mielonych orzechów włoskich
- kilka kropel soku z cytryny
- do smaku: sól, pieprz, papryka słodka i ostra
Przygotowanie:
1. Awokado obieram ze skórki, kroję wzdłuż naokoło, przekręcam obie połówki w przeciwnym kierunku, wyjmuję pestki.
2. Kozi ser kroję na malutkie kawałki, rozgniatam widelcem razem z awokado.
4.W misce łączę wszystkie składniki, dodaję orzechy, cytrynę, przyprawiam do smaku.
Smacznego;)
Pyszna. Też robię i dodaje twaróg. Polecam!
Na pewno jest pyszna! 🙂