Aromatyczne i ziołowe pieczarki do obiadu

Jędrne, pachnące ziołami i cebulką pieczarki smażone w całości to idealny dodatek do obiadu.
Inne w smaku niż tradycyjny sos przygotowywany z drobno pokrojonych pieczarek i cebulki. Może magię smaku zawdzięczają temu, że są przygotowywane do końca w całości? Coś w tym jest…

Polecam jako dodatek do dań z ziemniaków, warzyw, makaronów, kasz, mięsa.

Smacznego 🙂

Składniki:

  • 12 dużych obranych pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • przyprawy: vegeta natur, suszony koperek, pieprz ziołowy, szczypta lubczyku, papryka słodka i ostra
  • 5-6 łyżek oleju rzepakowego

Przygotowanie:

  1. na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pieczarki i cebulkę pokrojoną w piórka lub większą (ale cienką) kostkę), doprawiamy i dusimy kilka minut, obtaczając dokładnie pieczarki w oleju i przyprawach,
  2. pieczarki mają być jędrne a zarazem miękkie – podczas smażenia próbujcie.

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.