Babka Wielkanocna piaskowa

Nie może jej zabraknąć na Wielkanocnym stole. Od razu pokazuje jakie święta właśnie nadeszły. Wersji jest mnóstwo. Można przygotować ją z dodatkiem żurawiny lub rodzynek, udekorować czekoladą, polewą i obsypać bakaliami, płatkami migdałów. Ciasto piaskowe to połączenie obu mąk w stosunku 1:1: pszennej i ziemniaczanej. Wychodzi delikatna i puszysta, a dzięki dodaniu aromatowi pomarańczowo – cytrynowego dodatkowo bardzo aromatyczna. Jest wiele wersji, wiele smaków, a Święta jedne – i łączy je jedno – smaczna i charakterystyczna w kształcie Babka Wielkanocna! Smacznych Świąt Wam życzę – z dużymi i słodkimi wypiekami! 🙂   Składniki: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 … Czytaj dalej Babka Wielkanocna piaskowa