Błyskawiczne placki z cheddarem na maślance

Delikatne, puszyste placki na maślance z tartym cheddarem. Można jeść na ciepło lub zimno, z dipami, np. pomidorowym lub czosnkowym. Z przepisu wychodzi ok. 20 placków.

Maślankowe placki z cheddarem

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka maślanki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki tartego drobno cheddaru
  • łyżeczka cukru pudru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej do smażenia

Szklanka ma pojemność 250 ml.

PRZYGOTOWANIE:

W misce łączę rózgą kuchenną suche składniki, dodaję mokre, mieszam, odstawiam na chwilę na bok.

Rozgrzewam olej. Smażę placki partiami z obu stron na złoto. Odsączam na papierowym ręczniku.

2 odpowiedzi do “Błyskawiczne placki z cheddarem na maślance”

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.