Brownie bez mąki z fasolą czerwoną, kakao i bananami. Jedno z prostszych ciast, wystarczy wrzucić wszystkie składniki do miski, zblendować na gładko i wrzucić do piekarnika. Brownie jest kremowe, bardzo wilgotne, kakaowe, niezbyt słodkie.
Gotowe można polać polewą czekoladową lub oprószyć cukrem pudrem. Jest pyszne! Za oknem deszcz…. polecam więc dziś do kawy brownie bez mąki, by osłodzić sobie ten czas.
SKŁADNIKI:
- 2 dojrzałe banany
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 3 jajka
- 3 łyżki kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki oleju
- 6 łyżek cukru
- 1 opakowanie cukru z wanilią
PRZYGOTOWANIE:
Wszystkie składniki umieszczam w misie, miksuję na gładko.
Blaszkę o wymiarach 25 x 20 cm wykładam papierem do pieczenia, wlewam ciasto, wyrównuję.
Piekę w temp. 180 st. C przez ok. 40-50 minut. Ostudzone posypuję cukrem pudrem. Podaję do kawy lub kakao. Smacznego 😉
jak ja lubię brownie!
Ja też! To jest mega wilgotne i kakaowe – Magdalena polecam 😉
Kocham Pani przepisy!!
Ewcia – ogromnie miło to słyszeć!😘❤
Ciasto sie studzi w piekarniku czy wyciaga zaraz po upieczeniu? Wlasnie jestem w trakcie robienia. Super przepis 😊
Ciasto wyjmuję od razu po upieczeniu 🙂
Powodzenia!