Buraczki do obiadu

Domowe buraczki bez zbędnych składników, doprawione po swojemu, bez mąki 🙂 Tradycja do mielonych, pieczonego drobiu i ziemniaków 🙂

Składniki:

  • 4-5 buraków
  • 3 łyżki soku z cytryny do zakwaszenia
  • cukier, świeżo zmielony pieprz, szczypta soli do smaku

Przygotowanie:

Buraki dobrze szoruję, gotuję w łupinkach. Gdy są miękkie odkładam na bok i studzę.

Obieram i ścieram na tarce o drobniutkich oczkach. Możecie zetrzeć je na dużych oczkach, ja robię raz tak raz tak, urozmaicam 🙂 Doprawiam do smaku wedle uznania. Przesmażam na patelni z dodatkiem niewielkiej ilości masła, dodaję do obiadu.

Smacznego i na zdrowie 😉

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.