BURAKI JAMAR DO OBIADU

Długo szukałam gotowych buraczków, które mogłabym szybko dorzucić do porcji obiadu – jako gotowy dodatek uratują na szybko mój obiad. Wiem, że tarte buraki to żadna kulinarna filozofia, ale nie zawsze mam czas, by przygotować je od podstaw. Nie mam wyrzutów sumienia, jeśli kupuję produkt, który ma bardzo dobry skład bez żadnych konserwantów, ulepszaczy i Bóg wie czego jeszcze to biorę bez wyrzutów sumienia, wrzucam do garnuszka, wstawiam i za chwilę mam. Do tego nasz polski produkt od polskiego producenta! Wybieram Jamar 😉

Jak czytamy na stronie firmy Jamar o polskich uprawach:

“Jamar współpracuje tylko z profesjonalnymi, polskimi plantatorami, którzy gwarantują firmie surowiec najwyższej jakości. Do zasiewów wykorzystywane są odmiany roślin o najlepszych parametrach. Uprawy są nadzorowane i monitorowane przez specjalistów Jamaru, którzy dbają o to, by surowce do przetwórstwa były najwyższej jakości i spełniały wymagania systemu BRC, miały wysokie walory smakowe i odżywcze. Wyroby Jamaru spełniają oczekiwania najbardziej wymagających konsumentów. Firma szybko i trafnie reaguje na rosnące potrzeby rynku, jest znana z oferowania nowych produktów i dbania o jakość swoich wyrobów”.

Buraki najwyższej jakości, dodatki, które wyczuwalne są w smaku, nic zbędnego. Niczego więcej nie potrzeba. Można powiedzieć “domowe, babcine zdrowe buraczki” tyle, że w słoiku i kupne. W składzie znajdziemy buraki i przyprawy. Niektóre, a raczej większość kupnych buraków ma w składzie dużo wyczuwalnego octu, które dominują smak delikatnego buraka, nie są dobre. W składzie innych producentów znajdziemy także glutaminian sodu i inne dopełniacze, czy polepszacze smaku.

Buraczki jak i inne warzywa i produkty można kupić m.in.: w Lewiatanie, Biedronce, Groszku, Livio, Auchan, w sklepie internetowym dodomku.pl – cena buraczków w słoiku 300 g to ok. 2,53 zł. Płacimy za jakość, dobry skład i smak. Wspierając przy tym polskiego producenta.

Buraczki dodaję do obiadu, najczęściej składającego się z mięsa (pieczony lub smażony drób, przeróżne wersje kotletów mielonych) oraz ziemniaków (tłuczonych, pieczonych, kopytek, klusek śląskich, puree).

Dodaj komentarz.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.