Cantucci z czekoladą

Wspaniałe włoskie ciasteczka, które najchętniej maczamy w cappuccino lub mocnej czarnej kawie. Cantucci z bakaliami polane gorzką roztopioną czekoladą, pycha 😉 Polecam włoską przyjemność po leniwym obiadku! 🙂 Składniki: 2,5 szklanki maki pszennej 2 jajka 3/4 szklanki trzcinowego, białego lub brązowego cukru 2 łyżki miodu gryczanego szczypta soli, płaska łyżeczka sody oczyszczonej skórka otarta z 1 cytryny garść posiekanych orzechów włoskich do posypania skórka pomarańczowa 1 tabliczka gorzkiej czekolady, by zanurzyć w nich ciasteczka 4 łyżki blanszowanych i pokrojonych migdałów, zobacz poniżej jak blanszować migdały Jak blanszować migdały? Przygotowanie: Jajka ubijamy z cukrem na gęstą pianę, następnie dodajemy miód i stopniowo przesiane wszystkie … Czytaj dalej Cantucci z czekoladą