Zdrowa, aromatyczna i lekka przekąska w ciągu dnia lub idealne śniadanie i kolacja. Do tego ulubione pieczywo lub chrupiąca grzanka.
Do tego wszystkiego proste, szybkie i smaczne. Przygotowanie nie zajmuje wiele minut. Jedyny czas oczekiwania to ugotowanie jajek na twardo. Do dzieła!
Mmm…i smacznego:)
Składniki:
- opakowanie łososia wędzonego – plastry na zimno 120 g
- garść kiełków – ja użyłam kiełków rzodkiewki, mogą być oczywiście inne, te dodają lekkiej pikanterii daniu
- 2 jajka ugotowane na twardo
- świeżo zmielony pieprz
- cytryna
Przyrządzenie:
Na talerzu ułóż kawałki łososia, udekoruj ćwiartkami jajek i cytryn. Przypraw pieprzem i cytryną. Dodatkowo ułóż wokół plasterki półksiężyce cytryn. Posyp kiełkami. Smacznego;)