Carpaccio z łososia, jajek i kiełków rzodkiewki

Zdrowa, aromatyczna i lekka przekąska w ciągu dnia lub idealne śniadanie i kolacja. Do tego ulubione pieczywo lub chrupiąca grzanka.

Do tego wszystkiego proste, szybkie i smaczne. Przygotowanie nie zajmuje wiele minut. Jedyny czas oczekiwania to ugotowanie jajek na twardo. Do dzieła!

Mmm…i smacznego:)

Składniki:

  • opakowanie łososia wędzonego – plastry na zimno 120 g
  • garść kiełków – ja użyłam kiełków rzodkiewki, mogą być oczywiście inne, te dodają lekkiej pikanterii daniu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • świeżo zmielony pieprz
  • cytryna

Przyrządzenie:

Na talerzu ułóż kawałki łososia, udekoruj ćwiartkami jajek i cytryn. Przypraw pieprzem i cytryną. Dodatkowo ułóż wokół plasterki półksiężyce cytryn. Posyp kiełkami. Smacznego;)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *