Cebula z olejem lnianym

Jedna z potraw Wigilijnych podawana w moim rodzinnym domu. Drobno posiekana cebula zatopiona w oleju lnianym (z siemienia) doprawiona solą i świeżo zmielonym pieprzem. Nic dodać nic ująć! Danie podawane z pieczywem, nic bardziej nie smakuje jak zatopiony w oleju smakowym chleb! Prostota jak nic, za to niezapomniany smak dzieciństwa podczas Wigilijnej kolacji 🙂

SKŁADNIKI:

  • 2 średnie cebule
  • 3/4 szklanki oleju lnianego
  • sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:

  1. Cebulę obieram i drobno siekam w kostkę. Układam w miseczce i posypuję lekko solą, mieszam, odstawiam na chwilę, by cebula zmiękła.
  2. Wlewam olej, przyprawiam jeszcze i mieszam. Podaję do pieczywa. Smacznego!

Jedna odpowiedź do “Cebula z olejem lnianym”

Dodaj komentarz.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.