Ciasteczka francuskie z ajwarem i parmezanem

Kolejna szybka propozycja na imprezowy stół. Kwadraty z ciasta francuskiego z pastą z papryki i bakłażanów, czyli ajwarem, posypana parmezanem. Piecze się 10 minut, smakuje na ciepło i zimno. Idealna przekąska na stół, do deski serów i sałatek wszelakich. Polecam, bo jest szybko, smacznie, ładnie wygląda, świetnie smakuje 🙂 Takie ciasteczka możecie posmarować także majonezem, ketchupem, passatą, pesto, użyć dowolnego sera, nawet wędliny. Ciasteczka wytrawne na kilka sposobów na pewno zasmakują Waszym bliskim.

SKŁADNIKI:

  • 375 g ciasta francuskiego
  • 2 spore łyżki ajwaru
  • tarty parmezan, grana padano, żółty ser jak wolicie

PRZYGOTOWANIE:

Piekarnik nagrzewam do temp. 200 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu.

Ciasto rozkładam na blacie, kroję na równej wielkości kwadraty, smaruję pastą i posypuję tartym serem. Wychodzi 24 kwadraty.

Piekę na papierze do pieczenia, na środkowej półce piekarnika przez 10 minut.

Ekspresowa przekąska na ciepło lub zimno gotowa! 🙂

Jedna odpowiedź do “Ciasteczka francuskie z ajwarem i parmezanem”

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.