Crostini nasmarowane czosnkiem, skropione oliwą i podane z gorącym, wędzonym serem góralskim, do tego plastry cukinii i czereśnie – niebanalne połączenie, ale jakie pyszne! Kolorowo, letnio, smacznie, tego mi było trzeba;) Spróbujcie, bo dziś moja wyobraźnia podyktowana głodem powędrowała naprawdę daleko 😉 Śniadanie, kolacja, przekąska na ciepło, zimno, chrupiąca, serowa poleca się gorąco! 🙂
SKŁADNIKI:
- 4 kajzerki
- 4 ząbki czosnku
- 150 g sera góralskiego wędzonego
- oliwa
- ostra papryka i lubczyk suszony
- kilka plastrów cukinii
- garść czereśni i mixu sałat
PRZYGOTOWANIE:
Kajzerki kroję na kilka kromek, układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polewam oliwą. Czosnek obieram, siekam drobniutko, nakładam równomiernie na każdy kawałek pieczywa.
Ser kroję w plastry, następnie w słupki, układam na crostini. Ponownie lekko skrapiam je oliwą i przyprawiam.
Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Crostini piekę ok. 15 minut. Podaję na talerzu z cukinią, czereśniami i sałatą. Smacznego 🙂
Smakowicie wyglada:))
Jedliśmy dziś w pracy, super! 🙂
Dziękuję ❤
Pycha!
Dziękuję 🙂