Crostini z serem góralskim i czosnkiem

Crostini nasmarowane czosnkiem, skropione oliwą i podane z gorącym, wędzonym serem góralskim, do tego plastry cukinii i czereśnie – niebanalne połączenie, ale jakie pyszne! Kolorowo, letnio, smacznie, tego mi było trzeba;) Spróbujcie, bo dziś moja wyobraźnia podyktowana głodem powędrowała naprawdę daleko 😉 Śniadanie, kolacja, przekąska na ciepło, zimno, chrupiąca, serowa poleca się gorąco! 🙂

SKŁADNIKI:

  • 4 kajzerki
  • 4 ząbki czosnku
  • 150 g sera góralskiego wędzonego
  • oliwa
  • ostra papryka i lubczyk suszony
  • kilka plastrów cukinii
  • garść czereśni i mixu sałat

PRZYGOTOWANIE:

Kajzerki kroję na kilka kromek, układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Polewam oliwą. Czosnek obieram, siekam drobniutko, nakładam równomiernie na każdy kawałek pieczywa.

Ser kroję w plastry, następnie w słupki, układam na crostini. Ponownie lekko skrapiam je oliwą i przyprawiam.

Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Crostini piekę ok. 15 minut. Podaję na talerzu z cukinią, czereśniami i sałatą. Smacznego 🙂

 

5 odpowiedzi na “Crostini z serem góralskim i czosnkiem”

Skomentuj Piotrek Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *