Crostini z serem i szpinakiem

Chrupiące kawałki bagietki z rozpływającą się w ustach mozzarellą, dobrze doprawionym szpinakiem i czosnkiem – na ciepło czy na zimno znikają szybko wśród karnawałowych propozycji 😉 Szybka przekąska na wiele sposobów ma tysiące wielbicieli, polecam i życzę smacznego! U nas nie trzeba na nie nikogo namawiać!

Crostini z serem mozzarella i szpinakiem

SKŁADNIKI:

  • kilka kromek bagietki
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 1 duża kulka mozzarelli drobno posiekana
  • sól, pieprz, ostra papryka, gałka muszkatołowa
  • 3 ząbki czosnku
  • olej rzepakowy

PRZYGOTOWANIE:

Kromki bagietki lekko skrapiamy odrobiną oleju.

Szpinak rozmrażamy na patelni, gdy woda odparuje doprawiamy do smaku.

Czosnek obieramy i siekamy drobniutko. Na kromkach bagietki układamy kolejno: rozsmarowujemy szpinak, na to kilka kawałeczków czosnku i 2-3 kawałeczki posiekanej mozzarelli.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 200 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Podpiekamy na środkowej półce piekarnika ok. 10 minut do chrupkości crostini i roztopienia sera.

Smacznego!

 

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.