Francuskie rogaliki z szynką i serem w sosie musztardowym

Przekąski z ciasta francuskiego, szczególnie te faszerowane na wytrawnie świetnie smakują z różnymi domowymi sosami, dipami. Podaję je na ciepło lub zimno. Najbardziej smakują z ostrym sosem pomidorowym z dodatkiem fety! 😉

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 cebula
  • kilka plastrów szynki
  • pół szklanki żółtego startego sera
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżka sosu pomidorowego
  • papryka słodka
  • gałka muszkatołowa
  • pieprz

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozłóż na blacie lub stolnicy i przekrój na pół (patrząc na dłuższy bok). Posmaruj je sosem musztardowym wymieszanym z sosem pomidorowym, połóż cebulkę pokrojoną w cienkie piórka, kawałki szynki, starty ser, posyp przyprawami. Zwiń każdy placek w rulon i krój w prostokątne rogale. Piecz w temp. 200C około 15-20 minut do momentu, gdy ładnie się zarumienią.

Smacznego 🙂

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.