Grzanki maślane z koperkiem

Złociste, cieplutkie, chrupiące. Idealne na kolację, śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Do tego gorące kakao..

Pachnące masłem z dodatkiem posiekanego świeżego koperku.

Składniki do woli można modyfikować. Nie podaję ile kromek, ile masła, ile koperku, robię to zawsze “na oko” i w zależności ile osób będzie z nami jadło (z nami, bo my to zawsze Mój Mąż i ja:D)

Składniki:

  • kilka kromek chleba (użyłam białego, możecie zastąpić go innym, np. ciemnym)
  • masło
  • świeży drobno posiekany koperek

Przygotowanie (cóż tu dużo pisać;)

Kromki posypujemy koperkiem i smarujemy masłem.

Pieczemy na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu w temp. 200C do momentu uzyskania złotego koloru kiedy to kromki będą przyjemnie chrupiące:)

Smacznego 🙂

Dodaj komentarz.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.