Krążki jabłkowe w cieście z cynamonem, wspaniały deser. Przygotowuję je kiedy nie mam czasu a nabieram ochoty na…szarlotkę 🙂
Chyba każdy je zna i nikt nie pogardzi! Prostota ich wykonania, szybkość i smak jakim się cieszymy są niebywałe. Wszystko domowe z polskich jabłek posypane cukrem pudrem 🙂 My je uwielbiamy 😉
Składniki:
- 6 jabłek
- 100 ml mleka
- 100 g mąki
- olej
- sól, cynamon
- cukier puder
Przygotowanie:
Jabłka umyj, obierz, wydrąż środki, i pokrój w krążki (powinny mieć w środku dziurkę).
Olej rozgrzej na patelni. Połącz dokładnie mąkę, mleko i przyprawy. Obtaczaj krążki jabłkowe w cieście i smaż na rumiano z obu stron. Posyp cukrem pudrem, smacznego 🙂