Jabłka w cieście z cynamonem

Krążki jabłkowe w cieście z cynamonem, wspaniały deser. Przygotowuję je kiedy nie mam czasu a nabieram ochoty na…szarlotkę 🙂

Chyba każdy je zna i nikt nie pogardzi! Prostota ich wykonania, szybkość i smak jakim się cieszymy są niebywałe. Wszystko domowe z polskich jabłek posypane cukrem pudrem 🙂 My je uwielbiamy 😉

Składniki:

  • 6 jabłek
  • 100 ml mleka
  • 100 g mąki
  • olej
  • sól, cynamon
  • cukier puder

Przygotowanie:

Jabłka umyj, obierz, wydrąż środki, i pokrój w krążki (powinny mieć w środku dziurkę).

Olej rozgrzej na patelni. Połącz dokładnie mąkę, mleko i przyprawy. Obtaczaj krążki jabłkowe w cieście i smaż na rumiano z obu stron. Posyp cukrem pudrem, smacznego 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.