Jajecznica z marynowanymi warzywami i parówkami

Każdy zna jajecznicę i z pewnością macie swoje ulubione “zestawy” z jajkami. Ale 🙂 każdy pomysł się liczy. Więc na moim blogu zawitała także i popularna jajecznica. Klasycznie z cebulką i na masełku (taką lubimy najbardziej), ale z marynowanymi warzywami, tj. konserwowymi ogórkami i papryką. Może ktoś z Was nie jadł i mu zasmakuje?! 🙂

Prawdę mówiąc można powiedzieć, że wyszła (wiadomo 😉 ) jajecznica lub warzywa z jajkami 🙂

Składniki:

  • 4 jajka
  • 2 parówki z szynki
  • 1 średnia cebulka
  • 2 mniejsze konserwowe ogórki (możecie zastąpić je kiszonymi)
  • 2 – 3 plasterki kolorowej papryki marynowanej
  • sól, pieprz
  • masło

Przygotowanie:

  • na patelni rozgrzej masło, podsmaż pokrojone w talarki parówki, gdy będą miękkie i lekko zrumienione dodaj pokrojoną w kosteczkę cebulkę, chwilę smaż aż cebulka się zeszkli;
  • w miseczce wymieszaj jaja z solą i świeżo zmielonym pieprzem;
  • na patelnię wrzuć marynowane warzywa, chwilę przesmaż do połączenia składników i dodaj jaja;
  • można jeszcze posypać szczypiorem – ja akurat nie miałam;
  • smacznego śniadania 🙂

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.