Jajka faszerowane szynką i papryką

Dawno nie było to są. Jajka faszerowane szynką z dodatkiem sosu majonezowo-musztardowego udekorowane papryką i koperkiem. Przekąska, której dawno nie było, zniknęła pierwsza z imprezowego stołu. Bagietka, chrupiące grzanki, sałatka i wieczór udany, jajka faszerowane zawsze się sprawdzają, słowo! 😋

SKŁADNIKI:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 100 g posiekanej drobno szynki
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka musztardy
  • 1/3 żółtej papryki posiekanej drobno
  • dodatkowo: posiekana papryka i koper do dekoracji
  • sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE:

Jajka studzę i przekrawam na pół wzdłuż dłuższej części. Układam na paterze.

W misce mieszam majonez, musztardę, posiekaną szynkę i paprykę, doprawiam do smaku solą i pieprzem.

Tak przygotowanym farszem smaruję połówki jajek. Dekoruję świeżo posiekaną papryką i koperkiem. SMACZNEGO 🙂

4 odpowiedzi do “Jajka faszerowane szynką i papryką”

Pozostaw odpowiedź Teresa Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany.