JAK MROZIĆ BANANY?

Mrożenie bananów to jeden ze sposobów na bardzo dojrzałe owoce, których skórka nabrała miejscami wręcz czarnego koloru (i nie każdy lubi, zje). Możesz je wykorzystać do koktajli i shake’ów wszelakich, ciast i deserów, domowych szybkich i zdrowych lodów owocowych, owsianek, zimnych napoi, jaglanek czy soków. Przygotowanie bananów do mrożenia jest błyskawiczne i proste.

SKŁADNIKI:

  • banany

PRZYGOTOWANIE:

Banany obieram, kroję w 1 – 2 cm plastry. Porcjuję i układam je obok siebie w woreczku do mrożenia.

Na jeden woreczek przypada u mnie jeden banan. Wypuszczam powietrze, szczelnie zamykam, opisuję (ilość, datę).

Banany mrożone w kilka godzin gotowe. Przechowuję je w zamrażarce do 4 miesięcy.

2 odpowiedzi do “JAK MROZIĆ BANANY?”

Dodaj komentarz.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.