JAK SZYBKO I SPRAWNIE ZDJĄĆ SKÓRKĘ Z PAPRYKI?

Pieczona papryka dodana do gulaszu, zupy, czy innego dania dodaje aromat, który nie powstanie gdy dodasz ją pokrojoną surową, smażoną czy ugotowaną. Pięknie pachnie, dodatkowo ma inną zaletę – łatwo zdjąć z niej skórkę. Do zup czy innych dań dodaję często paprykę ze skórką, jednak jak ma się dzieci taką skórkę (tak jak z pomidora) warto zdjąć.

Potrzebujesz: piekarnika :), papryki, folię do żywności lub papierową torebkę (często są w supermarketach przy pieczywie), papier do pieczenia.

Co należy zrobić? Umyj papryki, rozgrzej piekarnik do temp. 200 st. C, ułóż papryki na papierze do pieczenia. Piecz około 15 minut aż skórka papryki będzie brązowa / czasem lekko czarna. Po tym czasie owiń każdą z nich pojedynczo folią lub włóż wszystkie do papierowej torebki. Odczekaj aż wystygną. Wyjmij z folii lub papieru. Teraz skórka sama odchodzi:) Możesz ją zdjąć ręką lub małym nożykiem / łyżką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.