JAK ZROBIĆ KRUSZONKĘ?

Wspaniała chrupiąca kruszonka, które idealnie dopełnia smak ciast wszelakich, drożdżówek, mini wypieków czy musli. Kruszonka ma być krucha, słodka i charakterystycznie chrupiąca! Na wspaniałą, prostą, domową kruszonkę jest łatwy przepis, zapraszam na wpis 🙂

SKŁADNIKI:

  • 100 g zimnego posiekanego masła
  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g cukru pudru (może być brązowy lub zwykły cukier)

PRZYGOTOWANIE:

Wymieszaj w misce wszystkie 3 składniki. Mają powstać grudki. Kruszonkę schładzaj w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie wysp ją na przygotowane ciasto/owoce lub po prostu na blachę z papierem do pieczenia. Piecz do zarumienienia czyli około 20 minut. Gotowe! 🙂

Dodaj komentarz.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.