Kapusta zasmażana

Najlepsza kapusta ta niepłukana, kiedy kiszonkę czuć w ciepłej podsmażonej kapuście. Podaję ją z pieczonym drobiem, ziemniakami lub zjadamy samą z pajdą (najlepiej!) domowego chleba 🙂

Składniki:

  • 600 g kapusty kiszonej młodej z marchewką – użyłam firmy Dominik, z Warmii i Mazur
  • 1 cebula
  • do smaku – świeżo zmielony pieprz, przyprawa do bigosu, słodka i ostra papryka
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

Kapustę odciskam, kroję na mniejsze kawałki.

Na patelni rozgrzewam olej, podsmażam drobno posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodaję kapustę, przyprawiam, smażę na średnim ogniu często mieszając przez około 20 minut.

Podaję gorącą!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.