Kefir bananowy

Kefir na drugie śniadanie jest ostatnio u nas jak znalazł. Skutecznie łagodzi delikatny głód, jest nie dość że smaczny to i zdrowy. Uwielbiam kefiry, zsiadłe mleko i maślanki. Są wspaniałymi dodatkami do swojskich dań z ziemniaków, takie same ze szklanki czy dużego kubka też są świetne.

Dziś kefir bananowy, a tak żeby urozmaicić jego smak. Czasem do takiej wersji dodaję tarte drobno orzechy włoskie lub łyżkę ulubionego dżemu, łączę z sokiem malinowym.

Kefir bananowy, pyszny zdrowy owocowo-mleczny napój. Dzień dobry 😉

Słodki, bananowy smak. I słodko i pożywnie. Wyszło po dużej szklance, było zdrowo – dodał nam energii na resztę dnia, do obiadu 😉

Składniki:

  • 400 g kefiru
  • 3 dojrzałe obrane banany
  • szczypta cynamonu do smaku

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieszczam w misie blendera, miksuję na gładko. Gotowe! Na zdrowie! 😉

3 odpowiedzi do “Kefir bananowy”

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.