Kefir na drugie śniadanie jest ostatnio u nas jak znalazł. Skutecznie łagodzi delikatny głód, jest nie dość że smaczny to i zdrowy. Uwielbiam kefiry, zsiadłe mleko i maślanki. Są wspaniałymi dodatkami do swojskich dań z ziemniaków, takie same ze szklanki czy dużego kubka też są świetne.
Dziś kefir bananowy, a tak żeby urozmaicić jego smak. Czasem do takiej wersji dodaję tarte drobno orzechy włoskie lub łyżkę ulubionego dżemu, łączę z sokiem malinowym.

Słodki, bananowy smak. I słodko i pożywnie. Wyszło po dużej szklance, było zdrowo – dodał nam energii na resztę dnia, do obiadu 😉
Składniki:
- 400 g kefiru
- 3 dojrzałe obrane banany
- szczypta cynamonu do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki umieszczam w misie blendera, miksuję na gładko. Gotowe! Na zdrowie! 😉
Pycha!☺
Fajny prosty pomysł na porcje energii.
Wyprobuje!😊