Kiełbasa z pieczarkami i chili (do kopytek, klusek śląskich, kasz i makaronów)

Pomysł na obiad. Jeśli zostały Wam kopytka albo kluski śląskie i nie macie pomysłu jak je przygotować i w jakim produktowym towarzystwie je zaserwować – skorzystajcie z tego łatwego (i bardzo szybkiego) przepisu. Dodatek świetny! Chrupiące złociste odsmażone kopytka w takim towarzystwie to bardzo syte danie. Posypcie je natką lub koperkiem.

Taki farsz z patelni można podawać także z kaszą, ryżem lub makaronem. Jak kto woli. W każdej wersji smakuje pysznie, aczkolwiek uwielbiam ten smak z produktami z ziemniaków. Do tego majeranek, chili i słodka papryka świetnie podkreślą smak dania.

Składniki:

  • 190 g kiełbasy
  • 1 duża cebula
  • 4 duże pieczarki
  • połowa papryczki chili
  • pieprz, papryka słodka, majeranek
  • olej do smażenia

Dodatkowo: 500 g kopytek, klusek śląskich. Ryż, kasza lub makaron.

Przygotowanie:

  1. Kiełbasę, obraną cebulę pieczarki i chili kroję w kostkę.
  2. Na rozgrzanym oleju podsmażam do miękkości, przyprawiam
  3. Dodaję podsmażone na rumiano kopytka i jeszcze chwilę podsmażam do połączenia składników.

Mam nadzieję, że przepis Wam zasmakuje 🙂

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.