Koktajl z czarnych porzeczek

Wyśmienity (usłyszałam:), lekko kwaskowy przełamany cukrem pudrem koktajl na maślance. Towarzyszył nam na drugie śniadanie, zniknął całkowicie na podwieczorek. Uzależnia smakiem! Z racji tego, że porzeczki są dość kwaskowate dodałam do koktajlu cukru pudru. Można dodać ksylitolu, syropu z agawy lub miodu – tu dowolność. Na zdrowie 🙂

SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki maślanki
  • 1 szklanka mrożonych czarnych porzeczek
  • 1 łyżka cukru pudru lub miód wg uznania

PRZYGOTOWANIE:

W kielichu blendera umieszczam wszystkie składniki i miksuję na gładki koktajl. Podaję zimny, od razu lub w temperaturze pokojowej. Idealny na drugie śniadanie lub ot tak po prostu 😉

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.