KOKTAJL Z CZARNYCH PORZECZEK

Wyśmienity, lekko kwaskowy koktajl na maślance z dodatkiem cukru pudru, który przygotujesz przez cały rok, zarówno ze świeżych jak i mrożonych owoców. Możesz koktajl posłodzić ksylitolem, syropem z agawy lub miodem.

Koktajl wzbogacisz innymi owocami, np. bananem, winogronami lub cytrusami, a zamiast maślanki dodaj jogurt naturalny lub kefir.

SKŁADNIKI:

  • 2 szklanki maślanki
  • 1 szklanka mrożonych czarnych porzeczek
  • 1 łyżka cukru pudru lub do smaku

PRZYGOTOWANIE:

W kielichu blendera umieszczam wszystkie składniki i miksuję na gładki koktajl. Podaję zimny, od razu lub w temperaturze pokojowej. Idealny na drugie śniadanie lub ot tak po prostu 😉

Smacznego.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.