Sałatka caprese z tych samych składników co klasyczna włoska przystawka, ale podana inaczej, bo na wykałaczkach. Przekąska na raz.
W mailach często pytacie mnie o sałatki, które można zaserwować inaczej niż tradycyjnie. Dziś właśnie taki pomysł, bardzo prosty, przy okazji zbliżającej się imprezy Sylwestrowej polecam taką przekąskę na stół, „na ząb” 😉
Smaczna, klasyczna, ciekawie podana, pasuje na każdą domową biesiadę 😉 Nam w domu taka wersja odpowiada, każdy sięga po jeden kęs.
Korzystając z okazji życzę Wam wszystkim udanej zabawy Sylwestrowej oraz smacznego przywitania Nowego Roku 2018! 😉 🙂
Zasmakuj Kuchni
♥♥♥
Składniki:
- kilka pomidorków koktajlowych
- opakowanie mozzarelli w kulkach
- świeża bazylia, kilka listków
- świeżo zmielony czarny pieprz
- oliwa
Jak zrobić?
Pomidorki myjemy, osuszamy. Szykujemy talerz, na którym układamy pionowo wykałaczki, na których są kolejno: pomidorki, kulka mozzarelli i na górze listek bazylii. Na końcu polewamy kilkoma kroplami oliwy i pieprzymy.
Koreczki caprese gotowe, zatem smacznego 😉
Koreczki wymiatają!
Na jeden kęs. Pierwsze znikają ze stolu;)
Fajne caprese na patyczku🖒