Koreczki

Koreczki to nie tylko sylwestrowa przekąska, nadaje się na wiele innych okazji.

Ich szybkie wykonanie i ładny smakowity wygląd kuszą. Tym bardziej, że są szybką przekąską zaspokajającą pierwszy głód.

Na wykałaczki można nadziewać różności pyszności. Od sera, kiełbasek, oliwek, po jajka, śledzie, kawałki kurczaka, itp.

Dziś zaprezentuję Wam koreczki serowo – oliwkowe z dodatkiem malutkich wieprzowych kabanosów i mozzarelli.

Składniki:

  • 100 g sera żółtego w kawałku
  • szklanka czarnych oliwek
  • szklanka zielonych oliwek
  • cienkie kabanosy wieprzowe – na oko
  • opakowanie z kulkami mozzarelli
  • wykałaczki 🙂

Wykonanie:

Łatwiejszego nie może być. Przygotuj wykałaczki, nadziewaj na nie pokrojony w kostkę ser, oliwki, kulki mozzarelli  i kawałki kabanosów.

Kabanosy możesz zastąpić inną kiełbasą pokrojoną w talarki.

Smacznego imprezowego 🙂 .. i nie tylko!

3 odpowiedzi do “Koreczki”

Dodaj komentarz.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.