Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem

Dziś przygotowałam dla Was bezmięsne kotleciki 🙂

Wyglądem przypominają kotlety mielone, ale nie zawierają mięsa. Składają się z dwóch podstawowych składników, a mianowicie bułki tartej i jajek. Szybkie i smaczne, a takie składniki zazwyczaj mamy w domu.

Można je jeść same lub z jakimś sosem. Ja często przygotowuję je z sosem pieczarkowym, gzikiem lub sosem pomidorowym. Ale… 🙂 co wymyślicie i tak będzie pysznie! Kotleciki są wdzięczne, pasują do każdego dania. Smacznego! 🙂

Składniki:

  • szklanka bułki tartej
  • 3 jajka
  • sól, pieprz
  • szczypiorek
  • masło klarowane

Przygotowanie:

Bułkę mieszamy z roztrzepanymi jajkami, przyprawiamy, dodajemy drobno posiekany szczypiorek. Smażymy na maśle klarowanym.

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.