Kotlety mielone faszerowane parówkami

Kotlety mielone każdy zna, każdy pamięta te od babci, mamy, szczególnie w niedzielny obiad, z buraczkami lub marchewką i groszkiem z ziemniakami. Zawsze mi smakowały i nie mogłam doczekać się kiedy będzie obiad. Często jadamy mięso mielone, w postaci – właśnie – kotletów mielonych, w spaghetti, lasagne, pasztetach, kiełbasach. Czasem faszeruje je “czymś”, obsypuję “czymś”. I tak jadamy kotlety w sezamie, mące kukurydzianej z mieloną papryką, albo faszerowane serem, ogórkiem, papryką czy pieczarką. Dziś czas na mięso w mięsie. Szaleństwo! Z masy, którą poniżej podaję wyszły mi takie większe kotlety mielone – 9 szt. Jak ze 2 zrobicie mniejsze to wyjdzie … Czytaj dalej Kotlety mielone faszerowane parówkami