Kotlety mielone z mozzarellą i pomidorkami w orzechowej panierce

Mielone każdy zna i zapewne większość z Was ma swoje ulubione wersje na kotlety mielone. Smaki dzieciństwa podawane najczęściej z ziemniakami i marchewką z groszkiem – lub buraczkami tartymi ręcznie przez Babcię i zasmażanymi na smalcu. Można przyrządzić tradycyjne z solą i pieprzem lekko smażone z delikatną miękką “skórką” bądź chrupiącą (mm… :). Ja najbardziej lubię takie kotlety chrupiące z zewnątrz a mięciutkie i soczyste w środku. Takie pamiętam z dzieciństwa…moja Babcia robiła najlepsze kotlety mielone na świecie! Teraz do mielonego można wrzucić niemal wszystko, doprawić po swojemu i powstają zupełnie nowe ciekawe dania, do tego dodatki (niekoniecznie ziemniaki z … Czytaj dalej Kotlety mielone z mozzarellą i pomidorkami w orzechowej panierce