Kotlety mielone z pieczarkami

Były już kotlety z papryką, parówkami, pomidorami, fasolką czy kukurydzą, to i nadszedł czas na pieczarki. Uwielbiam pieczarki podsmażone, lekko podduszone, oddają cały swój smak, są świetnym dodatkiem do mięs uważam. Pyszne, chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku kotlety mielone z mięsa indyczego z dodatkiem pieczarek i – klasycznie – drobno posiekanej cebulki (można ją wcześniej podsmażyć, ja robię bez podsmażania lub z – zależy;) Kotlety mielone z pieczarkami podane z mizerią i puree z ziemniaków oraz koperkiem. Idealnie pasować będą także warzywa z patelni, warzywa grillowane, pieczone, buraczki tarte, kapusta wszelaka na ciepło lub zimno, surówki, np. surówka z marchwi, … Czytaj dalej Kotlety mielone z pieczarkami