Kotlety z indyka z kukurydzą

Dziś prezentuję kotlety mielone z indyka z dodatkiem kukurydzy konserwowej. Delikatne, lekko przyprawione, podane z ziemniakami z wody i warzywami. Ot! Proste, tradycyjne kotlety, dla mojej Córki jak znalazł!

SKŁADNIKI:

  • 650 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki bułki tartej
  • szklanka wody lub bulionu warzywnego
  • 3/4 szklanki kukurydzy odsączonej z zalewy
  • 1 jajko
  • czubata łyżeczka vegety natur, świeżo zmielony pieprz
  • bułka tarta do obtaczania kotletów
  • olej do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

Mięso wkładam do miski, dodaję jajko, bułkę tartą, startą na dużych oczkach cebulę oraz wodę lub bulion. Przyprawiam. Mieszam dokładnie. Na koniec dodaję kukurydzę.

Z porcji mięsa formuję kotlety obtaczam je w bułce tartej.

Smażę na gorącym oleju, gotowe odsączam na papierowym ręczniku.

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.