Francuskie krążki z fetą i żurawiną

Krążki francuskie wypełnione fetą i żurawiną w cynamonie i sezamie, mój wymysł 🙂 Słono-słodkie połączenie zatopione w chrupiącym cieście francuskim.

Krążki sprawdziły się jako jedna z przekąsek na domowej imprezie, i tak zostały już w domowym (nie tylko imprezowym 😉 ) menu.

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 g fety
  • 3 łyżki żurawiny
  • cynamon
  • pieprz
  • sezam
  • jajko

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Smarujemy fetą wymieszaną z żurawiną, posypujemy przyprawami i zwijamy w rulon. Następnie kroimy w plasterki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy sezamem. Pieczemy do zarumienienia.

Smacznego 🙂

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.