Kruche ciasteczka maślano-kokosowe

Pyszne, aromatyczne i chrupiące ciasteczka maślane z dodatkiem wiórków kokosowych. Do takich ciastek mam słabość, dla mnie mini wypieki idealnie pasują do weekendowej, leniwej kawy 😉 W dodatku są bardzo proste w przygotowaniu, pyszne, chrupiące, maślano-kokosowe, moje smaki! Polecam na każdy dzień 😉

SKŁADNIKI:

  • 125 g masła
  • 160 g mąki pszennej
  • 50 g drobnego cukru brązowego
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1,5 łyżki wiórków kokosowych
  • cukier do obtoczenia ciasteczek

PRZYGOTOWANIE:

Masło powinno być w temperaturze pokojowej, miękkie.

W misce wymieszaj wszystkie składniki, dobrze połącz je ze sobą. Powstanie ciasto kruche. Rób z niego kulki wielkości mniejszego orzecha włoskiego.

W płaskim talerzu wsyp cukier i obtaczaj w nim powstałe kulki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszcz każdą kulkę. Piecz na średniej półce w programie góra-dół w 190 st. C przez ok. 15 minut.

Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu stwardnieją.

Smacznego 😉

 

 

Dodaj komentarz.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.