Kruche ciasteczka maślano-kokosowe

Domowe nie tuczą! 🙂 Pyszne, aromatyczne dzięki wiórkom kokosowym i bardzo chrupiące.

Składniki:

  • 125 g masła
  • 160 g mąki pszennej
  • 50 g drobnego cukru brązowego
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1,5 łyżki wiórków kokosowych
  • cukier do obtoczenia ciasteczek

Wykonanie:

Masło powinno być w temperaturze pokojowej, miękkie.

W misce wymieszaj wszystkie składniki, dobrze połącz je ze sobą. Powstanie ciasto kruche. Rób z niego kulki wielkości mniejszego orzecha włoskiego.

W płaskim talerzu wsyp cukier i obtaczaj w nim powstałe kulki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, lekko spłaszcz każdą kulkę. Piecz na średniej półce w programie góra-dół w 190 C przez 15 minut.

Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu stwardnieją.

Smacznego słodkiego! 🙂

 

 

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.