Kruche ciasteczka z marmoladą różaną

Delikatne, chrupiące i łatwe w przygotowaniu ciasteczka. Dodałam do nich marmoladę różaną, możecie zastąpić ją ulubionymi konfiturami lub dżemem albo zrezygnować z nich w ogóle. Gotowe koniecznie obsypcie cukrem pudrem.

Smacznego 😉 Domowe nie tuczą! 🙂

Składniki:

  • 150 g mąki pszennej
  • 20 g mąki ziemniaczanej
  • 115 g masła 82%
  • 50 g cukru pudru
  • 1 żółtko
  • Szczypta soli
  • Marmolada o smaku różanym

Przygotowanie:

Masło ucieramy, dosypujemy po łyżce cukru powoli miksując. Dodajemy 1 żółtko, miksujemy jeszcze chwilę.
Następnie dodajemy po łyżce mąki pszennej i ziemniaczanej, sól. Mieszamy dokładnie.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia, a ciastka przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na blaszkę kształtne kółeczka – ślimaczki. Na środek ciastka kładziemy pół łyżeczki marmolady. Pieczemy do 14 minut.

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.