Lekka sałatka z papryki igołomskiej i awokado

Błyskawiczna kolorowa i smaczna sałatka. Je się ją oczami dzięki kolorom 🙂

Jest lekka, dlatego może stanowić doskonałą przekąskę w ciągu upalnego dnia lub po prostu w każdej okazji gdy dopadnie nas mały głód. Do pracy, szkoły, na szybko, między posiłkami.

Składniki:

  • 1 papryka igołomska
  • 1 papryka czerwona
  • mniejsze awokado
  • 6 rzodkiewek
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Papryki umyj, osusz, czerwoną paprykę przekrój na pół i krój w okrągłe plasterki, które później przekrój na pół – chodzi o to, by powstały paseczki. Białą paprykę igołomską (jest mniejsza od czerwonej i bardziej podłużna) pokrój w talarki – niech powstaną kółka.

Rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki, awokado w kosteczkę. Dopraw do smaku.

Smacznego 🙂

 

Dodaj komentarz.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.