Błyskawiczna kolorowa i smaczna sałatka. Je się ją oczami dzięki kolorom 🙂
Jest lekka, dlatego może stanowić doskonałą przekąskę w ciągu upalnego dnia lub po prostu w każdej okazji gdy dopadnie nas mały głód. Do pracy, szkoły, na szybko, między posiłkami.
Składniki:
- 1 papryka igołomska
- 1 papryka czerwona
- mniejsze awokado
- 6 rzodkiewek
- sól, pieprz
Wykonanie:
Papryki umyj, osusz, czerwoną paprykę przekrój na pół i krój w okrągłe plasterki, które później przekrój na pół – chodzi o to, by powstały paseczki. Białą paprykę igołomską (jest mniejsza od czerwonej i bardziej podłużna) pokrój w talarki – niech powstaną kółka.
Rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki, awokado w kosteczkę. Dopraw do smaku.
Smacznego 🙂