Lemoniada arbuzowa

Pyszna lemoniada domowa, którą przygotujesz z wszelakich owoców. Możesz podawać ją z kostkami lodu, użyć wody mineralnej lub gazowanej. Polecam dodać do lemoniady miód lipowy lub wielokwiatowy, tradycyjnie cukier, nawet ksylitol lub stewię.

SKŁADNIKI:

  • 2 kg arbuza
  • 3 łyżki miodu
  • ¾ szklanki soku cytryny
  • 500 ml wody mineralnej niegazowanej (może być gazowana, mniej lub więcej)
  • dodatkowo: kostki lodu, listki świeżej mięty

PRZYGOTOWANIE:

Arbuza obieram, pozbawiam pestek (jeśli są), kroję na mniejsze kawałki.
Układam w większej misce, dodaję miód, sok z cytryny, miksuję na gładko. Dolewam wody. Przecedzam przez sitko lub nie.

Podaję z kostkami lodu.

Smacznego 😉

5 odpowiedzi na “Lemoniada arbuzowa”

  1. Wygląda przepysznie 😉 Arbuza mam, cisowianke mineralną też więc dokupię tylko miód i cytrynę i będę robić. Mam nadzieję że mi zasmakuję 😉

Skomentuj Kuchnia Ani Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *