Łosoś z kiełkami i jajkiem

Dziś szybka propozycja na zdrowe i smaczne śniadanie, przekąskę w ciągu dnia czy kolację. Możecie dodać do tej kompozycji inne smaki takie jak tartą paprykę lub rzodkiewkę. Z pewnością nie tylko miłośnikom łososia zasmakuje!
(Mój Tata dzięki takim kombinacjom pokochał łososia).

Smacznego! 🙂

Składniki (w zależności ile chcecie otrzymać takiej przekąski zwiększcie dowolnie składniki i dodatki):

  • 110 g łososia w plastrach
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • kiełki rzodkiewki (mogą być inne jeśli macie swój smak)
  • opcjonalnie: świeżo zmielony pieprz do smaku – delikatnie, oby powstały lekkie ciemne chmurki na łososiu
  • sok z cytryny – wedle uznania

Przygotowanie:

  • jajko trzemy na tarce na grubszych oczkach
  • na półmisku układamy kiełki wymieszane z tartym jajkiem
  • na naszej kompozycji układamy łososia, lekko pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny przed podaniem.

2 odpowiedzi na “Łosoś z kiełkami i jajkiem”

    1. Szczególnie w sezonie jesienno-zimowym powinno być kolorowo na talerzu, tak też jest u mnie 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *