Makaron ryżowy z kiełbasą i warzywami

Makaron ryżowy z dodatkiem dobrej kiełbasy, aromatycznych warzyw i ziół. Dużo parmezanu i natki na koniec, jakby to powiedzieć tradycja u nas:) Makaron możecie wybrać dowolny, pszenny, orkiszowy, bezglutenowy, mi ryżowy dziś wpadł w ręce. Makarony to super wdzięczny temat na obiad. Jest na niego milion sposobów. Jeśli nie macie czasu na obiad, sięgnięcie po przepis!

SKŁADNIKI:

  • 110 cukinii
  • 1 cebula
  • 120 kiełbasy
  • 6 pieczarek
  • 1/2 chili
  • 120 g makaronu ryżowego, u mnie świderki
  • olej
  • lubczyk, słodka papryka, pieprz, sól, oregano
  • parmezan i natka do podania

PRZYGOTOWANIE:

Kiełbasę kroję w półksiężyce. Warzywa myję, siekam na kawałki. Cebulę i chili siekam w drobną kostkę.

Na oleju przesmażam kiełbasę, gdy zacznie się ładnie rumienić dodaję cebulę i chili. Po chwili cukinię i pieczarki. Smażę kilka minut.

Makaron gotuję al dente w osolonym wrzątku. Odcedzam i dodaję do warzyw. Podaję z parmezanem i natką. Smacznego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *