Makaron ryżowy z dodatkiem dobrej kiełbasy, aromatycznych warzyw i ziół. Dużo parmezanu i natki na koniec, jakby to powiedzieć tradycja u nas:) Makaron możecie wybrać dowolny, pszenny, orkiszowy, bezglutenowy, mi ryżowy dziś wpadł w ręce. Makarony to super wdzięczny temat na obiad. Jest na niego milion sposobów. Jeśli nie macie czasu na obiad, sięgnięcie po przepis!
SKŁADNIKI:
- 110 cukinii
- 1 cebula
- 120 kiełbasy
- 6 pieczarek
- 1/2 chili
- 120 g makaronu ryżowego, u mnie świderki
- olej
- lubczyk, słodka papryka, pieprz, sól, oregano
- parmezan i natka do podania
PRZYGOTOWANIE:
Kiełbasę kroję w półksiężyce. Warzywa myję, siekam na kawałki. Cebulę i chili siekam w drobną kostkę.
Na oleju przesmażam kiełbasę, gdy zacznie się ładnie rumienić dodaję cebulę i chili. Po chwili cukinię i pieczarki. Smażę kilka minut.
Makaron gotuję al dente w osolonym wrzątku. Odcedzam i dodaję do warzyw. Podaję z parmezanem i natką. Smacznego 😉