Makaron z cukinią

Danie z makaronem na szybko, z cukinią, czosnkiem i cebulką. Aromatyczny, prosty i szybki obiad dla zabieganych. Do makaronu na koniec dodałam jajka, dzięki czemu makaron ładnie połączył się z resztą, a jajka tworzą jakby sos. Do tego kilka przypraw i gotowe! Makaron z cukinią na szybko to smaczny obiad, który podaję z natką lub szczypiorem, czasem dodatkowo z serem.

Składniki:

  • 120 g makaronu świderki
  • 1 cukinia
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • sól, pieprz, majeranek
  • do podania natka, może być także parmezan
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Na patelni na oliwie podsmażam pokrojoną w kostkę cukinię. Po kilku minutach dodaję posiekaną cebulę i czosnek.

W garnuszku gotuję al dente makaron, po czym dodaję go do warzyw na patelni, doprawiam, dodaję jajka, szybko mieszam, by nie powstała jajecznica. Podaję od razu. Posypuję natką i świeżo zmielonym pieprzem.

2 odpowiedzi do “Makaron z cukinią”

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.