Makaron z mięsem i oliwkami

Dziś u nas jeden z ulubionych wersji obiadu z makaronem – mięsny sos pomidorowy z dużą ilością ziół i zielonych oliwek. Aromatyczny, syty, domowy i szybki obiad ot tak, powstał i jest. Gotowy obiad podaję z tartym serem i natką lub świeżą bazylią, jest dodatkowo aromatycznie.

Składniki:

  • 500 g makaronu spaghetti, opcja: tagliatelle lub krótki
  • mięsny sos z oliwkami
  • tarty ser i natka do podania

Przygotowanie:

Makaron gotuję w osolonej wodzie nieco krócej niż na opakowaniu.

Podanie na dwa sposoby: makaron odcedzam, układam na talerzu i zalewam sosem. Drugim sposobem podania jest połączenie makaronu z sosem na patelni. W tym celu należy krócej gotować makaron, ponieważ podczas dodania go do sosu na patelni wciąż dochodzi pod wpływem ciepła. A rozgotowany makaron nie smakuje najlepiej. Obiad gotowy! SMACZNEGO:)

 

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.