Makaron z mięsem mielonym i kaparami ze świeżą natką i kolendrą

Proste, znane i smaczne danie z makaronem, które zawsze się sprawdzi na obiad.

Dziś u mnie makaron spaghetti z mięsem mielonym, dokładnie z piersi z indyka, kaparami, suszonymi pomidorami i dużą ilością świeżo skrojonej natki z kolendrą oraz tartego parmezanu. Dzięki takim aromatom mój obiad jest wyjątkowy, pachnie cudnie, smakuje wyśmienicie.

Smacznego ♥

Składniki:

  • 4 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 3 suszone pomidory w oleju z ziołami
  • łyżka kaparów
  • 3 ząbki czosnku
  • 400 g mięsa mielonego, u mnie z piersi indyka
  • puszka krojonych pomidorów
  • opcjonalnie: papryczka chili posiekana świeża lub z zalewy
  • przyprawy: sól pieprz lubczyk tymianek słodka papryka, płaska łyżeczka cukru pudru
  • do podania: świeża natka wymieszana z kolendrą i parmezan

Przygotowanie:

Na patelni podgrzewam olej, przesmażam na nim posiekaną drobno cebulę i czosnek.

Po minucie dodaję posiekane suszone pomidory, oraz jeśli się zdecydowałam to posiekane w kosteczkę chili, mieszam, dodaję mięso.

Doprawiam, mieszam. Pod koniec smażenia dodaję pomidory z puszki i kapary.

Smażę kilka chwil. Podaję z makaronem krótkim lub długim, np. tagliatelle czy spaghetti. Posypuję serem i natką wymieszaną ze świeżą kolendrą.

Mój makaron z mięsem mielonym, kaparami i świeżą natkę z kolendrą podana😉

Pysznie!😊

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.