Mam dziś przyjemność przedstawić Wam dwie otrzymane od firmy Helio masy do ciast. Oczywiście z radością wykorzystam je do słodkich wypieków, naleśników, racuszków czy na kanapkę, czemu nie? 😉 Są pyszne i już!
Bezglutenowe masy polskiej firmy Helio wytwarzane są według tradycyjnej receptury, bez konserwantów. Są naturalnie smaczne, od razu gotowe do bezpośredniego spożycia, wyjmujesz z pojemnika i masz 😉
Masa orzechowa z kawałkami orzechów

Masa orzechowa jest zapakowana w łatwo otwierającą się puszkę o pojemności 560 g – spokojnie wystarczy do przełożenia tortów, ciasteczek, muffinek, naleśników, ciast biszkoptowych czy piaskowych, mazurków, wafli. Do wyboru! Jedna orzechowa masa a tyle zastosowań! Wspaniała masa orzechowa, którą warto mieć w kuchni pod ręką, nie tylko w święta, np. Wielkanoc do przełożenia świątecznego Mazurka albo w Boże Narodzenie do przełożenia pierniczków. To idealny dodatek do drugiego śniadania – smarujemy bułeczki, gofry, naleśniki, pankejki. I jest pysznie!
Składniki masła orzechowego Helio z kawałkami orzechów:
- cukier
- orzeszki ziemne 28,1%, w tym kawałki orzeszków 8,1%)
- śmietanka kremówka z mleka
- mleko w proszku odtłuszczone (zawiera laktozę)
- woda
- skrobia w proszku.
Na stronie Helio czytamy o walorach zdrowotnych i wartościach odżywczych.
Masą orzechową z kawałkami orzechów smaruję świeżą chrupiącą bagietkę i zajadam się nią na drugie śniadanie. Domowa słodka rozpusta, czasem warto się rozpieścić 😉 Polecam!
Masa makowa z bakaliami

Masa makowa z bakaliami z najlepszego gatunku maku oraz dobrze zbalansowanym proporcjom bakalii, rodzynek oraz skórki pomarańczowej. Idealna i gotowa od razu po otwarciu do użycia.
Masa makowa jest dostępna w dwóch pojemnych puszkach: 850 g oraz 900 g. Łatwe otwarcie.
Masa makowa z bakaliami Helio w puszce nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – jest gotowym nadzieniem do ciasta. Stanowi doskonałą bazę dla makowców, tortów makowych, strucli, łazanek, kutii oraz wielu innych przysmaków.
Wspaniała puszka, którą powinniśmy mieć na Boże Narodzenie w domu, i nie tylko. W domu można wykorzystać masę makową do przełożenia naleśników z twarożkiem, przygotowania makaronu czy francuskich ciasteczek, np. z kremem orzechowo-makowym. Brzmi nieźle? Pysznie!
Na stronie Helio czytamy o walorach zdrowotnych i wartościach odżywczych.
W skład masy makowej z bakaliami wchodzą mak niebieski 22%, a także bakalie, a dokładniej rodzynki i kandyzowana skórka pomarańczowa. Taka masa z pewnością posłuży niejednej gospodyni do przygotowania świątecznego makowca, kutii czy wyśmienitego tortu urodzinowego przełożonego masą makową.
Robiąc (szczególnie czekające na nas i zbliżające się świąteczne -jakże przyjemne 😉 zakupy) uwzględnijcie w swoim koszyku produkty Helio, o których dziś pisałam. Przydadzą się i zasmakują na pewno!
Z produktów Helio z mas możemy jeszcze zakupić całą gamę pyszności 🙂
Polecam! 🙂
Dzień dobry,
widzę, że smakowała Pani w produktach HELIO. A co z produktami np. masa makowa z firmy BAKALAND.
Która wg Pani jest lepsza – zdecydowanie.
Pozdrawiam,
Maria
Mario,
nie używałam do tej pory masy makowej firmy Bakalland, ale patrząc na skład widzę, że Bakalland dodaje mąkę pszenną i miód sztuczny do masy makowej, coś za coś..
Generalnie znam osoby w mojej rodzinie, które nie czują różnicy, szczególnie już w gotowych domowych i finalnych wypiekach.
Co ważne, odchodzę od schematu – zdecydowanie polecam, nie nie polecam – wszystkiego trzeba spróbować, każdy ma inny smak i gust, kieruje się ceną, składem lub przywiązaniem do marki. Mogę zareklamować to co znam, ale najlepiej przekonać się samemu, uwierz 😉
Helio znam, produkty nam pasują, lubię z nich przygotowywać dania i tak zostało 😉 nie wykluczam eksperymentów 😉
Pozdrawiam
No tak. Niedługo święta. Trzeba będzie wypróbować te cuda:)
Oj tak tak 😉