MAZUREK BAKALIOWY

Mazurek na pysznym, domowym kruchym cieście udekorowany bakaliami wszelakimi, słodki i pyszny to niezwykle apetyczny widok na wielkanocnym stole. Z mazurkiem można pobudzić kulinarną fantazję – posmarować dowolną słodką masą, np. kajmakową lub advokat, polewą z jasnej lub ciemnej czekolady, powidłami, konfiturami, dżemami wszelakimi, udekorować ulubionymi, kolorowymi, posiekanymi bakaliami lub owocami. Mazurek bakaliowy jest z nami co roku, to jeden ze sprawdzonych przepisów na kruche ciasto i formę podania, więc zapraszam i polecam. Mazurek bakaliowy SKŁADNIKI: 170 g mąki pszennej, najlepiej krupczatki (jest drobno mielona, szybko połączy się z ciastem) 150 g zimnego masła, prosto z lodówki 1 średnie jajko 45 g cukru drobnego … Czytaj dalej MAZUREK BAKALIOWY