MAZUREK KAJMAKOWY

Mazurek wielkanocny na kruchym cieście z masą kajmakową udekorowany kandyzowanymi owocami i bakaliami od HELIO. Kruche ciasto, słodka masa i mnóstwo bakalii, m.in.: kandyzowana marchew, ananas, daktyle, dodatkowo płatki migdałowe. Pyszny, delikatny, słodki – idealny na wielkanocny stół do kawy! Mazurek wielkanocny kajmakowy Zasmakuj Kuchni SKŁADNIKI: 200 g mąki pszennej 125 g zimnego masła 70 g cukru 1 żółtko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia do dekoracji: 150 g masy kajmakowej HELIO, kandyzowane owoce i bakalie oraz płatki migdałowe HELIO PRZYGOTOWANIE: Do miski wsypuję cukier i proszek do pieczenia. Dodaję posiekane zimne masło i ugniatam szybko rękoma, powstaje coś na kształt kruszonki. Dodaję … Czytaj dalej MAZUREK KAJMAKOWY