Mizeria

Każdy zna, dla mnie najlepszy dodatek do smażonych czy pieczonych mięs, nawet tych z grilla. Przygotowuję ją na kilka sposobów: z jogurtem naturalnym, ze śmietaną, w połączeniu z jogurtem i śmietaną, z dodatkiem grubego szczypiorem, z dodatkiem cukru pudru lub bez.

Za każdym razem wychodzi inna, smakuje lepiej. To świetny dodatek do obiadu z ziemniaków i np. piersi kurczaka, pieczonego kurczaka, kotletów mielonych lub schabowych.

SKŁADNIKI:

  • 2 długie ogórki
  • 2 spore łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz, łyżeczka cukru pudru

PRZYGOTOWANIE:

Ogórki myję, obieram, ścieram na tarce. Układam w misce, dodaję jogurt, przyprawiam. Najszybsza i jedna z najlepszych domowych dodatków do obiadu gotowy!

Smacznego!

Dziękuję za odwiedziny i komentowanie przepisów.

Twój adres email nie zostanie opublikowany.